کارتریج دارای قطعات مختلفی می باشد که در کنار یکدیگر عمل چاپ بر روی کاغذ را انجام می دهند و در این مقاله به معرفی تک تک قطعات داخلی کارتریج می پردازیم.
تونر
در گذشته از مخلوط کربن، اکسید آهن و شکر تولید میشد، ولی اکنون برای بهبود کیفیت جاپ از مخلوط کربن و پلیمر استفاده میشود. ذرات تونر در چاپگر توسط حرارت ذوب میشوند و به کاغذ میچسبند. به عبارت دیگر تونر تشکیل شده است از پلاستیک و رنگ دانه که در ادامه ی مراحل چاپ، که انتقال پودر از مرحله اول تا مرحله آخر که پرس شدن و ایجاد حرارت به کاغذ و پودر است را توضیح خواهیم داد.
مخزن تونر یا به عبارتی تانک چیست:
در کارتریج های لیزری قسمت اصلی یا منبع تغذیه کننده پودر روی کاغذ میباشد. که شرکت تولید کننده بر اساس ظرفیت کاست در داخل آن تونر میریزند. مثلا کارتریج : 85A=85g/05A=140g
همزن
تونری که در داخل تانک یا مخزن موجود میباشد نیاز به هم زدن یا پخش شدن دارند که این قسمت مشکل انباشته شدن پودر را از بین میبرد.
آهن ربا یا مگنت
میله ای استوانه ای با خاصیت مغناطیسی که به منزله ی ارتباط مستقیم با مخزن تونر، وظیفه نگه داشتن ذرات تونر روی سطح خود و در نتیجه انتقال پودر برای ارسال به مرحله بعد را دارد. یکی از عوامل خوب چاپ نشدن ممکن است از خرابی مگنت باشد. که خرابی خود را به صورت خط های کمرنگ افقی در عرض کاغذ به نمایش میگذارد.
تیغه یا دکتر بلید
حفظ تونر روی غلطک از وظایف این تیغه میباشد که جزء یست حیاتی زیرا کوچکترین آسیب به تیغه، باعث تاثیرات قابل توجهی بر روی تصویر میشود. این تیغه وظیفه کنترل تونر روی مگنت را دارد.
برف پاکن یا وایپربلید
وایپر بلید یا برف پاکن که بر روی سطح درام قرار دارد و وظیفه تونر روبی یا تمیز کردن آن را بعد از یک دور چرخش کامل دارد
درام
استوانه ای که با مواد خاص پوشیده شده است که با دریافت نور از خود خواص الکتریکی نشان میدهد. با ولتاژ شارژ شده وبا نور دشارژ میشود.
فوم رولر
یک غلطک لاستیکی در داخل کارتریج که موقعیت آن دقیقا پشت به وایپر بلید و روی سطح درام قرار داردکه وایپر بلید در مرحله اول و فوم رولر در مرحله دوم وظیفه پاک کردن سطح درام و جلوگیری از ورود تونر های سوخته روی سطح درام پس از یک چرخش کامل به مخزن تونر را دارد.
رول انتقال دهنده یا ترانسفررولر
انتقال دهنده کاغذ، که در مجاورت مستقیم درام قرار دارد و کاغذ را به مرحله بعد هدایت میکند.
سنسور کنترول کننده تونر در داخل مخزن یا تونر سنسور
این سنسور موظف است که حجم تونر داخل مخزن را اندازه گیری و کاربر را از وضعیت تونر موجود در مخزن مطلع کند.
شمارنده یا چیپست
چپست یا شمارنده وظیفه شمارش و کنترول تعداد برگ هایی را دارد که یک کارتریج با اندازه تونر مشخص و ظرفیت کاست خاص دارد در واقع هشدار تونر داخل کاست را به کار بر میدهد.
فیوزینگ
تا این مرحله از عملیات چاپ همه فعالیت ها در حیطه کاری کارتریج بوده و تونر روی کاغذ ریخته شده ولی هنوز به مرحله نهایی چاپ نرسیده یعنی اگر روی تونر هایی که روی کاغذ می باشند دست بکشیم تونر ها پاک می شوند.
پس با توجه به خصلت تونر که از دو عنصر پلاستیک و رنگ دانه تشکیل شده است تدبیری برای چاپ نهایی آن پیشه شده و کاغذ از بالا تحت مجاورت فیوزینگ و از پایین تحت فشار پرس رولر قرار دارد که از بالا حرارت 180درجه سیلیسیوس به کاغذ انتقال پیدا کرده و با فشاری که پرس به کاغذ وارد میکند باعث چاپ و ثبت نهایی نوشته ها روی کاغذ میشود.
فیوزینگ شامل بخشهای مختلفی است که به اختصار یه ان می پردازیم:
هیتر:
فیوز فیلم:نواریست استوانه ای با لایه ای تفلون که یکی از بزرگترین ایرادی که در دستگاه های لیزری ایجاد میشد سوراخ شدن یا پارگی آن است این لایه با لایه تفلونی که دارد سبب میشو تا تونر ها ریخته شده در روی کاغذ بر روی آن نچسبد این قطعه دایما" در حال چرخش میباشد و نیروی چرخش خود را ار پرس رولر میگیرد.
چینی هیتر:
این قطعه از جنس سرامیک بوده و مداری که شامل یک المنت میباشد بر روی آن قرار دارد که بسیار شکننده بوده.
ترمیستور:
سنسوریست که در دمای استاندارد 180 درجه قسمت ولتاژ خود را به سمت دیگر هدایت میکند یعنی با دریافت دما ارتباط برقرار کرده ولتاژ را از خود عبور میدهد این انتقال ولتاژ به مین رفته و مین متوجه دمای هیتر میگردد اگر بالا رفتن دما به مین منتقل نشود دستگاه ارور میدهد. در این هنگام مین ولتاژی را برای برد پاور ارسال میکند. برد پاور ولتاژ را به رله ای که ولتاژهیتر را متصل میکند ارسال میکند زمانی که ولتاژ مین به رله رسید بوبین در داخل رله فعال شده و ولتاژ هیتر قطه میگردد. با رسیدن دما به 175 درجه ترمیستور آزاد شده و در نهایت ولتاژ هیتر وصل میگردد.